HUHU
HUHU
ENEN
SRBSRB

Szeged és térsége

Szeged és térsége
Szeged
Szeged, köszönhetően az Egyetemnek és kulturális intézményeinek és kiemelkedő rendezvényeinek, a térség igazi kulturális fővárosa, összművészeti fellegvára.

Móra Ferenc Múzeum
Szeged, köszönhetően az Egyetemnek és kulturális intézményeinek és kiemelkedő rendezvényeinek, a térség igazi kulturális fővárosa, összművészeti fellegvára. A város legnevezetesebb kulturális intézménye a Móra Ferenc Múzeum. Az intézmény a világ meghatározó és különleges kiállításait kívánja elhozni a Dél-Alföldra, mint az egyiptomi kincseket vagy a pompei feltárásból származó leletanyag világhírű kiállítását.
 
Forrás http://moramuzeum.hu/

Szegedi Nemzeti Színház
A színházi élet meghatározó eleme a Szegedi Színház és társulata. Évről évre kiemelkedő darabokkal kedveskednek a közönség számára. Előadásaik igen nagy érdeklődésnek örvendenek. A színház helyet biztosít a balett- és zeneművészetnek egyaránt.
 
Forrás http://szinhaz.szeged.hu/

Reök – Regionális Összművészeti Központ
Modern és nemzetközi hírű képzőművészeti kiállításoknak ad otthont, mindig megújuló tartalmakat biztosít a kultúra és a művészetek szerelmeseinek. Kiállításaival nem csak a látogatók között, hanem a szakmai körökben is elismerést ér el. Az intézmény számos művészeti ágra nagy figyelmet fordít, így teljes képet ad a múlt-, jelen- és jövő művészetéről.
 
Forrás http://www.reok.hu/hu/reok

Szegedi Szabadtéri Játékok
Szeged nyári rendezvényei közül kiemelkedik a Dóm téren évről évre megrendezésre kerülő Szegedi Szabadtéri Játékok. Nemzetközi előadókkal és színdaradokkal kápráztatják el minden évben a nagyérdeműt. Olyan hírességek léptek már fel színpadán, mint Gérard Depardieu vagy Katarina Witt.
 
Forrás: http://www.szegediszabadteri.hu/

Szegedi Ifjúsági Napok
Az egyik legismertebb ifjúsági fesztivál, amelyre az egyetemi hallgatóságon kívül családok és kikapcsolódásra vágyok érkeznek. A fesztiválon nemzetközi neves előadók és hazai híres együttesek lépnek fel. A fesztivál fontos feladatának tekinti a környezeti fenntarthatóság és a zöld-gondolkodás népszerűsítését, valamint a fesztivál helyet ad helyi kiemelkedő munkával működő civil szervezetek bemutatkozására az úgynevezett Civil faluban.
 
Forrás: http://szin.org/

© IntroWeb | 2019 - Weboldal készítés, SEO